VOEGWERKEN

Binnen “De Gevelspecialist” is voegwerk de oudste discipline die we uitvoeren.

Uithakken van bestaand voegwerk:

Voor het uithakken van het voegwerk in de omgeving van Noord Holland, kunt u contact opnemen met “De Gevelspecialist”.

De Gevelspecialist heeft jarenlange ervaring in het uithakken en slijpen van voegwerk. Wij hakken zowel kleine projecten als grote projecten uit!

Het slijpen van voegen gebeurt als de specie te hard is, voor het uithakken van het voegwerk. Bij renovatie projecten worden de voegen uitgehakt, dit wordt gedaan met de pneumatische luchthamers. Dit systeem heeft zich door de jaren heen als beste bewezen, in het verwijderen van oud voegwerk. Alleen als de voeg extreem hard of smal is, moet worden overgegaan tot slijpen.

Zonder het juiste gereedschap en kennis is de kans op het onnodig beschadigen van de gevel, zeker aanwezig. Als “De Gevelspecialist” het oude voegwerk verwijderd heeft, zullen we daarna de gevels met water onder hoge druk schoonspuiten, zodat er een optimale hechting verkregen kan worden. Dit is van belang voor het nieuwe voegwerk.

Nieuw voegwerk:

De Gevelspecialist is gespecialiseerd in voegwerken, wij voegen van nieuwbouw tot monumentale gebouwen.

Welk soort voegwerk, in welke kleur past het beste bij uw metselwerk? Wij geven graag advies wat esthetisch en bouwtechnisch verantwoord is, zodat u tot de juiste keuze komt?

Hieronder vindt u verschillende voegwerkzaamheden, die wij kunnen uitvoeren:

– Snijvoegen
– Knipvoegen
– Geborstelde voegen (platvol)
– Verdiepte voegen

Het voegen van de gevel is het mooiste gedeelte van de renovatie. Tijdens het voegen ziet u het pand zichtbaar mooier worden, tot het uiteindelijk zijn oorspronkelijke schoonheid weer terug heeft.