GEVELREINIGING

Uw gevel is het visitekaartje van uw huis of bedrijfspand. Uw gevel schoonmaken, zorgt dan ook voor een frisse uitstraling van het pand.

Een gevel schoonmaken moet op professionele wijze gebeuren, zeker wanneer het om een kwetsbare gevel gaat. Wij kunnen iedere gevel op professionele wijze schoonmaken.

Om beschadiging van uw gevel te voorkomen, raden wij u aan om dit door een specialist te laten uitvoeren!

Er zijn verschillende methodes om uw gevel te reinigen? Elke steen heeft een andere aanpak nodig. Daarom hangt de methode af, van de aard van de vervuiling, net als de ondergrond (steensoort). Beide factoren hebben invloed op de werkwijze en de behandelde methode. De Gevelspecialist heeft zelf alle verschillende gevelreiniging machines, voor alle soorten gevelwerk in huis en zal daarom ook de juiste methode toepassen.

Het reinigen van uw gevel heeft als resultaat, dat uw waarde van uw vastgoed behouden blijft of vermeerderd. Het aangezicht wordt namelijk veel mooier.

“Olivine” reiniging:

Bij ‘De Gevelspecialist” wordt er gewerkt d.m.v een soft-straalsysteem.

Waarbij “Olivine” wordt toegepast. Het mineraalzand bevat geen Silica en is ijzervrij. “Olivine” voldoet aan de gestelde arbeid en milieu eisen, wat door TNO is onderzocht, tevens bevat het minder dan de toegestane 0,5% kwarts.

Door de juiste instelling van het straalmiddel en de water-, straaldruk, zorgt dit ervoor dat er geen (inslag) schade aan de oppervlak ontstaat en de vervuiling als het ware van de gevel wordt gepoetst.

De steiger dient rondom te worden voorzien van beschermingsnetten . Dit is wenselijk om de overlast aan buren, tot het minimum te beperken.

Stoomcleaning of hogedrukreiniging:

In sommige gevallen geniet hogedrukreiniging of stoomcleaning de voorkeur.

Hierbij gebruiken we hoge druk (tot 350 bar) en varieert de watertemperatuur van

10 tot 140 graden. Door de juiste combinatie van druk en temperatuur, kunnen we vrijwel iedere ondergrond reinigen. Deze techniek is bijvoorbeeld goed geschikt voor het verwijderen van algen, mossen en lichte vervuiling.